Kunhan flunssasta selviydyin, niin olikin jo kova hinku treenailemaan.. Itse asiassa jopa niin kova, että taisin saada sen kertaalleen pahempana versiona takaisin... Ei ehkä olisi ollut järkevää mennä yhteishakutreeneihin, kun kurkku on "vähäsen" paremmassa kunnossa.. Toisaalta, hauskaa ja mielenkiintoista oli kyllä.. :) Tässä puolentoista viikon aikana ollaankin keritty treenailla niin hakua, nomea kuin tottistakin, ja yritän nyt jonkin näköistä yhteenvetoa treeneistä saada aikaiseksi..

Nämä yhteiset hakutreenit olivat siis viime perjantaina ja porukkaa oli niin Nivalasta, Kaustiselta kuin täältä Kannuksestakin.. Tosin osanottajamäärät eivät päätä  huimanneet, varsinkaan flunssan verottettua siitä pienestäkin määrästä osansa. Toisaalta, kerkesimme ottaa joka koiralle kaksi kierrosta, elikkä aika tiiviit treenit saimme pidettyä. Riolla tuotti vaikeuksia valmiit maalimiehet, jotka olivat ehkä turhan kaukana koiran osaamistasoon ja maaston vaativuuten(mielenkiintoinen lumihanki) nähden, joten sitä jouduttiin vähän avustamaan. Intoa kuitenkin piisasi, joten siihen olin oikein tyytyväinen.. Domuksella oli puolestaan hyvin, hyvin mielenkiintoinen alku treeneillä, puolen radan verran en tiennyt mikä ihmeen koira minulla oli radalla. Se merkkaili, haahuili, ei tullut luokse, ei haukkunut ja jätti ilmaisun kesken. Sitten, pienen yhteisen "keskustelutuokiomme" jälkeen haukku irtosi, pistot olivat suoria ja meno reipasta.. Samoin toisella kierroksella. En sitten tiedä, mistä käytös johtui, haistoiko treeneissä olleen juoksuisen nartun, oliko selkä jumissa (luojan kiitos hierojalle on aika ensi viikolla) vai mikä ihme mahtoi olla syynä moiseen käytökseen..

Lauantain tottistreeneistä ei sitten mulla olekaan mitään kauhean vakuuttavaa muistikuvaa, taisi kuume olla jo noususuunnassa.. Domus pelleili jotain ihmeellistä luoksetuloissa, Jenni kommentti "On se sitten hauska koira", ei kyllä naurattanut mua tippaakaan.... ;) No, suoria luoksetuloja pitää ottaa enemmän ja päättää millin pysähdys on tarpeeksi hyvä palkkaamiseen.. Sitten hiottiin taas vaihtelun vuoksi seuraamista, siinä erityisesti käännöksiä.. Lisäksi otettiin jääviä liikkeitä, koira ns vapaana, ilman seuraamista. Istumisen kanssa oli välillä vaikeaa, muuten ihan ok, nopeutta saisi olla lisää.. Ripsun kanssa otettiin luoksetuloja ja siinä erityisesti loppuasentoja.. Lisäksi hitusen seuraamista ja paikallamakuuta..

 Nome-treenit saatiin pitkästä aikaa kasaan, ja olin iloisen yllättynyt Riosta.. Toi hienosti ja markkeerasi hyvin, viime kerran vaikeuksista ei ollut tietoakaan.. Tuli uutta intoa tällekin saralle.. Jenniä varmaan nauratti, kun Heidin kanssa kerroimme edelliskerran kauhukertomusta ja sitten Ripsu tekikin kaiken aikas mainiosti.. :) Käytiin sitten vähän tottistelemaan siihen päälle, Domukselle tein paikallamakuuta (vinkui) ja kaukokäskyjä, jotka sitten menikin paremmin.. Rio sai tehdä yhtä aikaa hommia Heidin ja Hilman kanssa, ja poitsu keskittyi hienosti muhun.. Paikallamakuu vieretysten meni oikein hyvin ja mäkin alan oppia..

Eilisen tottistreenit meni sitten niin mukavasti pitkästä aika, että on hymy huulilla vieläkin.. Domuksen kanssa otettiin seuraamista ja siinä käynnistä juoksuun siirtymistä erityisesti. Sitten muutama luoksetulo läpijuoksuna ja lopeteltiin kaukokäskyihin. Rion seuraaminen, noh, poikitti taas, mutta mietiskeltiin uusia konsteja puuttua siihen.. Luoksetulot meni hyvin, niin vauhti kuin oikeen melkein kokeenomaisetkin.. Sitten seisottelin sitä, ja kuulemma liian raskas panta on aiheuttanut vaikka ja mitä sen sään esiintyöntyvyydelle.... ;) Luoksepäästävyyttä harjoiteltiin ekaa kertaa ja varsinkin paikallamakuuseen olin enemmän kuin tyytyväinen, tuntuu että Ripsu on viimeinkin käsittäny sen, mitä haluan sen tekevän..

Tämän päivän hakutreenit olivat oikein pirteät ja positiiviset, tehtiin motivaatioharjoituksia näille osaavammille ja sitten oli eräs ihana pieni rotikan pentukin ekaa kertaa mukana.. Ja reipas olikin.. :) Päätin, että Riosta tulee rullakoira ja ensi kerralla aletaan sillekin ilmaisuharjoitukset.. Treenien loputtua käyiin sitten poitsujen kanssa vielä lenkillä, ja nyt nukkuu kasa tyytyväisiä koiria jaloissa..

Saas nähdä, päästäisiinkö tässä ennen ensi kirjoituskertaa vaikka hiihtelemäänkin, kun potkukelkkailukausikin on korkattu... :)